Valmentajat

 
 

Tero Kotilainen

Perustaja ja valmentaja

Syntymäpaikka: Helsinki

Urheilutausta: Pitkä "ura" jääkiekossa; junioreissa SM-tasolla, jossa parhaimpana saavutuksena A-nuorten SM-pronssi (HIFK-A). Miesten sarjoissa kokemusta mm. Mestiksestä kakkosdivisioonaan asti. Muutama kausi tuli pelattua myös ulkomailla.

Ruokavalio: Yritän vältellä viljoja sekä sokeria. Yleisesti yritän syödä mahdollisimman paljon vihanneksia, marjoja, hyviä rasvoja sekä eri lihamuotoja. Toki "cheat meal" toimii välillä myös hyvin.

Treenimäärä: Viitenä päivänä viikossa, jonain päivinä joskus kaksi sessaria, eli pidän joka viikko kaksi lepopäivää/aktiivista lepoa.

Ensimmäinen kosketus CrossFittiin: Joulukuussa 2012, olin jo jonkin aikaa ollut kiinnostunut CrossFitistä ja sain mahdollisuuden kokeilla lajia CrossFit Central Helsingissä. Lätkävuosieni jälkeen ajattelin olevani monipuolisessa ja hyvässä kunnossa, mutta totuus tästä tuli vastaan jo ensimmäisien treenien aikana. Lajin monipuolisuus koukutti saman tien ja sillä tiellä olen edelleen.


Pätevyys:

MA Strength Level 1 certified (Chinese Weightlifting) maaliskuu 2018

MA Strength Level 2 certified (Chinese Weightlifting) maaliskuu 2018

MA Strength Level 3 certified (Chinese Weightlifting) maaliskuu 2018

Voimavalmentaja, Trainer4 you,  syksy 2017 - kevät 2018

CrossFit Level 1 Trainer (CF-L1) maaliskuu 2015.

Painonnoston ohjaajakoulutus 1, tammikuu 2016.

6 viikon Advanced Weightlifting kurssi (Katariina Vestman), touko-kesäkuu 2014.

Mikko Salo & Jonne Koski kahden päivän Competitors Training Methods Seminar, heinäkuu 2014.

Jonne Koski Competitor seminar, marraskuu 2015.

Lacee Kovacs Competitors seminar 2 päivää, tammikuu 2016.

Yli 20 vuoden kokemus jääkiekossa eri tasoilla. Viimeisinä vuosina pelaaja-valmentajana, jossa vastasin kesän fysiikkaharjoittelun suunnittelusta.


CrossFit-kilpailukokemus:

5 sija Oktooberfest Kerava, lokakuu 2013

5 sija Box Battle (Team Bobbitt), Barona-Areena, kesäkuu 2014

24 sija Karjalan Kovin, elokuu 2014

19 sija Suomessa CrossFit Games Open, maaliskuu 2015

10 sija CTC-Open Vantaa, huhtikuu 2015

2 sija CrossFit Central Helsinki vs CrossFit Vantaa Throwdown, kesäkuu 2015

24 sija Karjalan Kovin, elokuu 2015

11 sija Unbroken 2015, lokakuu 2015

Karjalan Kovin 2016 (keskeytetty tapaturman vuoksi)

32/80 Cyprus Throwdown 2016

Painonnosto kilpailukokemus

SM-kilpailut 2018, 2 sija (35v, 85kg sarja)


Mieluisin "Benchmark" WOD: Amanda ja Diane. En ole kauheasti tehnyt benchmarkkeja, mutta nämä kaksi ovat suosikkejani.

Mieluisin voimaliike: Overhead squat

Liike, jossa tulee seinä vastaan nopeasti: Legless ropeclimb

CrossFitin ulkopuolella: Olen aktiivinen ihminen ja liikun paljon myös vapaa-ajallani. Muita harrastuksiani ovat skeittaus, lumilautailu sekä tuoreimpana surffaus, johon jäin koukkuun saman tien. Matkustella yritän myös mahdollisimman usein.

Miksi valmennan? Olen tehnyt monia erilaisia töitä elämäni aikana. Viimeiset viisi vuotta olen työskennellyt IT-alalla, jonne ajauduin tutkintoni myötä. Näiden vuosien aikana minusta kuitenkin alkoi tuntua vahvasti siltä, että IT-hommat eivät ole minun juttuni. Valmentaminen on aina kiinnostanut minua, ja jo lätkäaikoina minua kiinnosti varsinkin fysiikkapuoli. Keväällä 2015 suoritin CF-Level 1 –kurssin, ja siellä minusta alkoi tuntua yhä vahvemmin, että valmentaminen on sitä mitä haluan todella tehdä. Olen valmentanut kesän CrossFit Sataman salilla ja nauttinut siitä todella paljon. Tämä on vain vahvistanut fiilistäni siitä, että tulevaisuuteni on CrossFit-valmennuksen parissa. Haluan auttaa ihmisiä liikkumaan oikein ja sitä kautta parantamaan elämänlaatua. Parasta valmentamisessa on nähdä, kun ihminen oppii ja kehittyy antamiesi ohjeiden avulla sekä onnistumisen ilon näkeminen. Valmentajana haluan kehittyä jatkuvasti ja olla niin hyvä valmentaja kuin ikinä vain voin olla. "Good coach is always learning"

 

Veera Koskelainen

-Opiskelijana: Haaga-Helia AMK liiketalous

-Yrittäjänä: omassa yrityksessä VK Alpine Racing Oy:ssä. Teen fysiikkavalmennuksia Tempaus-Areenalla.

Kilometrit ja mistä kaikki on lähtöisin: vuosimallia 1991 ja olen kotoisin Turusta

Historia: Urheilulajikirjo on hyvin laaja, joita olen harrastanut. Pallopeleistä jääkiekkoon, ratsastusta, yleisurheilua ja alppihiihtoa. Yleisurheilua harrastin 10 vuotta ennen kun jouduin lopettamaan sen ajanpuutteen vuoksi, sillä alppihiihto vei kaiken vapaa-ajan. Alppihiihdosta tuli se ”ykköslaji” johon satsasin kaiken. Kilpailin alppia toiset 10 vuotta - noin lähemmäs 30 starttia vuodessa eli voisi sanoa, että reissu ja kisapäivä oli paljon. Näin jälkikäteen hieno ja opettavainen alppiura sai loppunsa jouluna 2013. Tämän jälkeen hain päivääni täytettä Crossfitistä, josta vahingossa tulikin uusi lajini.

Urheilu saavutuksia:

5 x FIS-osakilpailu voittoa

Nuorten SM-pronssi 2007, syöksy

Nuorten SM-hopea 2011, suurpujottelu

Aikuisten SM-pronssi 2013, suurpujottelu

Crossfit Winter War 2015 viides

Open 2016 Suomessa 5s ja Euroopassa 125s

Crossfit: Ensi kokemukset Crossfittiin sain kesällä 2011 tai 2012 Crossfit Central Helsingissä, Jätkänsaaressa. Hain alppihiihdon fysiikkaharjoitelluun monipuolisuutta ja sitä crossfit todella tarjosi. Vuoteen 2014 asti Crossfit on ollut minulle osana alppifysiikkaharjoittelua, mutta lopettamisen jälkeen CF-kärpänen puri todella ja huomasin hakevani kokoajan uutta haastetta. Edelleen haen uusia haasteita niin urheilijana, kilpailijana kuin valmentajana. Crossfit ei tee sinusta ikinä valmista, olet ehkä viisaampi strategisesti ja fyysisesti ajanmittaan kovemmassa kunnossa, mutta sinun täytyy aina varautua kaikkeen.

Oma ruokavalio ja harjoittelu: Pyrin syömään puhdasta ja vähän prosessoitua ruokaa. En noudata kuitenkaan mitää dieettiä, vaan pyrin pitämään ateriavälit oikean mittaisina. Kotiruuan lisäksi käytän lisäravinteina palautusjuomajauhoja, vitamiineja, magneesiumia ja omega 3:stä. Myös kerran viikkoon saa herkutella.

Mitä harjoitteluun tulee, treenailen vaihtelevasti 1-2 kertaa päivässä noin 5 kertaa viikossa. Harjoittelun ohella olen korostanut huomioita myös kehonhuoltoon venyttelemällä, mobbailuilla ja hieronnalla.

Matkalla valmentajaksi tullut opasteita monesta paikasta mm.:

MA Strength Level 1 certified (Chinese Weightlifting) maaliskuu 2018

MA Strength Level 2 certified (Chinese Weightlifting) maaliskuu 2018

MA Strength Level 3 certified (Chinese Weightlifting) maaliskuu 2018

-töissä Tempaus-Areenalla vuodesta 2013

-CF-level 1 Trainer 2014, Frankfurt

-Lacee Kovacs Competitors seminar 2 päivää, tammikuu 2016

-Carl Paoli Movement seminar, Tukholma 2016

-Weightlifting101 training Camp Turku, huhtikuu 2016